b.fast, b.furious: b.ignited op de ICT Inkart Trophy 2023

Dimitri Jambers

Date

08/09/2022

Share this article

Op maandag 5 september werd de jaarlijkse ICT inkart trophy gereden te Puurs. Dit jaar waren wij als b.ignited aanwezig met 3 teams (b.ignited, b.ignited 2 en b.ignited 3). Deze 3 uur durende endurance race is een mooi teamevent dat gekoppeld wordt met een heerlijke BBQ. De weergoden waren ons dit jaar niet zo goed gezind als de andere jaren en de race werd regelmatig stilgelegd wegens onweer.

De race wordt zo georganiseerd dat er eerst enkele “test” rondes worden gereden om het parcours te verkennen. En als echte Test Automation Engineers, houden wij van testen natuurlijk. Na het testen werden er 20 minuten kwalificatierondes gereden. Net voor de start van de race kwam er een onweer roet in het eten gooien. De organisatie besliste daarom om de race te starten met wat extra verkenningsrondes om de chauffeurs wat ervaring te laten krijgen op het natte wegdek.

Na enkele rondes van oefenen werd het start schot gegeven en waren de kwalitficatie-racers vertrokken, na 20 minuten van rondjes rijden stond het b.ignited 2 team op een mooie 10de plek en het b.ignited team stond vlak erachter op de 11de positie.Met een beetje vertraging op de weg, mocht b.ignited 3 starten op de 17de plaats.

Klaar voor de start

De karts werden in de juiste posities gezet en na een pauze van 10 minuten werd de race gestart. Door de natte ondergrond was het in het begin allemaal wat zoeken voor de meeste chauffeurs maar eens de baan een beetje opgedroogd was, werd er toch vol gas gereden.

Na een half uur racen kwam er plots een nieuw, hevig onweer opzetten waardoor de organisatie besliste om de race even te neutraliseren en werden alle karts binnengereden. Na een pauze van een half uur, waarbij met man en macht de baan “droog” gemaakt werd en enkele neutrale rondes gereden werden, hebben we de race terug hervat. Door opnieuw het natte wegdek werden er veel uitschuivers gemaakt en was het voor iedereen beetje zoeken hoe de karts zich gedragenin de regen. Dit merkten we ook in de tussenstand waarbij de teams van b.ignited enkele plaatsen verloren.

Onweer of niet, plezier hadden we en de Fair Play beker werd van ons

Al de regen kon het plezier niet bederven, want wij als b.ignited teams deden mee voor de “fun” en die hadden we dan ook als collega’s onder elkaar. Ongeacht dat we met 3 teams eigenlijk tegen elkaar reden werd er vaak gecommuniceerd over hoe je best het parcours aanpakt. We gunnen elkaar de beste tijd.

Met nog een goed uur op de klok komt er opnieuw een onweer opzetten boven Puurs en is de organisatie genoodzaakt de race 10 minuten te neutraliseren. Daarna werd er nog “vlot” door gereden. Het eerste team van b.ignited strandde op een 17de plaats van de 30 teams.

Tijdens de podiumceremonie werd duidelijk dat b.ignited dit jaar als meest sympathieke ploeg is overgekomen tijdens de race en heeft dan ook de Fair Play Trophy in ontvangst mogen nemen. Dat was dan ook de kers op de taart voor ons.

Zin om mee te komen karten binnen ons team? Voel je vrij om een keertje te komen kijken en te solliciteren voor één van onze openstaande vacatures. Want wij kijken er naar uit jou te ontvangen in ons team.